uz-logo-pion-2.png

Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich

Zakres kursu:

  • technologia winiarstwa
  • analiza wina
  • projektowanie winiarni

Podgrupa kierunku studiów: rolnicza, leśna i rybactwa

Czas trwania: 1 semestr -  40 godzin

Opłata za semestr: 2.000,00

Opłata rekrutacyjna: 85,00

 

Rekrutacja:

 Oferta kursów dokształcających i skierowana jest do osób pełnoletnich posiadających podstawowe zainteresowania związane z wytwarzaniem produktów winiarskich i winoznawstwem.

 

Wymagane dokumenty: Została uruchomiona elektroniczna rejestracja.

Link do rejestracji  https://webapps.uz.zgora.pl/rekrutacja/index.php?

  • podanie o przyjęcie na kurs
  • kserokopia dowodu opłaty rekrutacyjnej 85,00 zł.

  

Termin składania dokumentów: 01.06.2022 – 21.10.2022

 

Dokumenty przyjmuje:  Sekretariat Katedry Żywienia Człowieka i Dietoterapii w Kalsku

Kalsk 67, 66-100 Sulechów

Tel: (068) 352 94 57 mgr Iwona Wichłacz

 

Charakterystyka studiów oraz sylwetka absolwenta:

Sylwetka absolwenta

Absolwent kursu  „Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich” zdobędzie wiedzę i umiejętności w zakresie: procesów technologicznych i urządzeń wykorzystywanych podczas winifikacji, najnowszych technik analizy fizykochemicznej i sensorycznej wina oraz moszczu, specyfiki wytwarzania i pielęgnacji szerokiego asortymentu win czerwonych, białych, różowych, musujących
i specjalnych.

- do kogo adresowane:

Kurs skierowany jest do absolwentów szkół średnich związanych z rolnictwem, technologią żywności  i  wszystkich  zainteresowanych pracą w winnicach, a także dla osób pragnących założyć i prowadzić własną działalność w tej branży.

 

Informacje dodatkowe: Kadrę stanowią wykwalifikowani wykładowcy z SGGW z Warszawy, eksperci środowiska zewnętrznego (winiarze) oraz wykładowcy Uniwersytetu Zielonogórskiego 

 

Kierownik kursu: dr Justyna Korycka-Korwek

Rekrutacja ciągła, informacji udziela:

dr Justyna Korycka-Korwek

e-mail: inza@wsz.uz.zgora.pl

tel. 68 352 94 57

Logo programu Widza Edukacja Rozwój Biało-czerwona flaga i napis Rzeczpospolita Polska Logo Euopejskiego Funduszu Społecznego
Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Widza Edukacja Rozwój 2014-2020 "Nowoczesne nauczanie oraz praktyczna współpraca z przedsiębiorcami - program rozwoju Uniwersytetu Zielonogórskiego", POWR.03.05.00-00-Z014/18