Czas trwania: 1 semestr - 40 godzin
Opłata za semestr: 2.000,00
Opłata rekrutacyjna: 85,00
Oferta kursów dokształcających i skierowana jest do osób pełnoletnich posiadających podstawowe zainteresowania związane z wytwarzaniem produktów winiarskich i winoznawstwem.
Wymagane dokumenty: Została uruchomiona elektroniczna rejestracja.
Link do rejestracji https://webapps.uz.zgora.pl/rekrutacja/index.php?
Termin składania dokumentów: 01.06.2022 – 21.10.2022
Dokumenty przyjmuje: Sekretariat Katedry Żywienia Człowieka i Dietoterapii w Kalsku
Kalsk 67, 66-100 Sulechów
Tel: (068) 352 94 57 mgr Iwona Wichłacz
Charakterystyka studiów oraz sylwetka absolwenta:
Sylwetka absolwenta
Absolwent kursu „Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich” zdobędzie wiedzę i umiejętności w zakresie: procesów technologicznych i urządzeń wykorzystywanych podczas winifikacji, najnowszych technik analizy fizykochemicznej i sensorycznej wina oraz moszczu, specyfiki wytwarzania i pielęgnacji szerokiego asortymentu win czerwonych, białych, różowych, musujących
i specjalnych.
- do kogo adresowane:
Kurs skierowany jest do absolwentów szkół średnich związanych z rolnictwem, technologią żywności i wszystkich zainteresowanych pracą w winnicach, a także dla osób pragnących założyć i prowadzić własną działalność w tej branży.
Informacje dodatkowe: Kadrę stanowią wykwalifikowani wykładowcy z SGGW z Warszawy, eksperci środowiska zewnętrznego (winiarze) oraz wykładowcy Uniwersytetu Zielonogórskiego
Kierownik kursu: dr Justyna Korycka-Korwek